Mango-kokoskoekjes van Sandra Bekkari
12-01-2017, 10:41
Bijgewerkt op: 06-01-2024, 12:22
Mango-kokoskoekjes: een handig recept van Sandra Bekkari waarmee je naar hartenlust kunt variëren en experimenteren.
Ingrediënten
- 2 medjoul dadels
- 1 el kokosolie
- 185 g mango ‘ready to eat’ (1 kleine mango), in stukken
- 60 g Griekse yoghurt
- sap van 1/2 limoen
- 100 g amandelmeel
- 100 g (glutenvrije) havermout (fijn)
- 45 g + 10 g gemalen kokos
- 1 el (glutenvrij) bakpoedersnufje
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de dadels in een kommetje en giet er warm water over. Laat een 5-tal minuten weken, haal ze uit het water, halveer ze en verwijder de pit.
- Laat de kokosolie smelten in een kookpot op een laag vuur.
- Mix de dadels met de mango en de Griekse yoghurt in de blender. Giet in een kom, voeg alle overige ingrediënten toe en meng goed.
- Schep een eetlepel van het mengsel, rol er balletjes van, leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze wat platter.
- Bak 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Werk de koekjes af met nog wat extra gemalen kokos. Bewaar de mango-kokoskoekjes in de koelkast of vries ze in.
Tip
- Koop steeds mango’s ‘ready to eat’. Die zijn het lekkerst en geven de mango-kokoskoekjes een zoete smaak.
- Je kunt de Griekse yoghurt ook vervangen door kokosroom en de mango door verse ananas. Varieer en experimenteer!
Uit: Nooit meer diëten deel 3, Sandra Bekkari (Borgerhoff & Lamberigts).
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier